Без категорії

О рідне слово! Хто без тебе я?

У нашій школі вже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови. І цьогоріч 8 листопада, у переддень свята, під керівництвом вчителів української мови та літератури Тюрдьо М.В. і Мельник Б.Б. був проведений український граввікон «О рідне слово! Хто без тебе я?» Змагалися дві команди: учні 8-А класу «Грамотійки» та учні 8-Б класу «Ерудити». Школярі підготували змістовні представлення, емблеми, гасла та мовно-літературні газети з цікавою інформацією.

Ведучі конкурсу – учні 10-А класу Мельник Остап та Байбак Тетяна – розповіли про важливість рідної мови у нашому житті, про прабатька української писемності Нестора Літописця, про шляхи розвитку сучасної української мови.

Конкурси «Розминка», «Літературознавство», «Найкращий знавець рідного слова», «Кращий читець поезії про рідну мову» відкрили для учнів незвідані обрії та красу рідного слова.

Хто ми в світі без рідної мови? Це питання звучало упродовж усього дійства. Кожен із присутніх зрозумів та переконався в тому, що без рідного слова ми всі просто люди, а із ним – український народ.

Дума Наталія, уч 10-А клас

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *