Без категорії

Із життя співачки «Досвітніх вогнів» юна письменниця Іванна Кишеня

Відгук
на есе учениці 11-А класу Великолюбінської ЗОШ
Кишені Іванни Богданівни
«Вона померла, щоб жити, і живе вона, щоб не померли ми!»

Із життя співачки «Досвітніх вогнів» юна письменниця Іванна Кишеня ( а так можна назвати авторку, бо нещодавно у видавництві «Каменяр» вийшла повість «Макраме: її життя») вихопила маленький острівець – одну днину перед від’їздом до Сурамі.

Прочитати есе Іванки Кишені – це значить увійти в неповторний світ відчуттів Лесі Українки.

Авторка ніби проникає в таємничу ауру душі поетеси, художнім словом уміє тонко вималювати погляди жінки на життя і разом з тим заставити кожного з нас задуматися над вічними істинами: плинністю часу, смислом життя.

Робота одинадцятикласниці відзначається оригінальністю образно-художнього мислення , творчою неповторністю.
«Вона померла, щоб жити, і живе вона, щоб не померли ми!» – такими словами закінчує свій оригінальний твір Іванка Кишеня. Справді,без слова геніальної поетеси, без слова найосвіченішої жінки свого часу не може жити людство. І тому сильна духом дочка українського народу ще й сьогодні пробуджує в людей національну свідомість, гідність, віру в краще майбутнє.

Життя дочки Прометея – це таємниця скарбів для наших сучасників і майбутніх поколінь. Стало воно джерелом творчості і для Іванки Кишені. Чи не так?

Кишеня Іванка, учениця Великолюбінської ЗОШ І-ІІІ ступенів, зайняла ІІ-е місце в обласному конкурсі юних літераторів Львівщини «Весняний легіт», присвяченому 140-річчю від дня народження Лесі Українки.

Учитель української мови та літератури

Галина Йосипівна Федина

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *