Без категорії

У вирі інформаційних технологій

Тиждень інформатики «У вирі інформаційних технологій»

Девіз: «Хто володіє інформацією, той володіє світом!»

Мета заходу – залучити якнайбільшу кількість учнів до позакласної роботи, пов’язаної з інформатикою. Виявити обдарованих дітей. Згуртувати учнів у роботі під гаслом «Хто володіє інформацією, той володіє світом!» Сприяти розумовому вихованню школярів.

Для учнів школи 9-10 листопада було проведено міжнародний конкурс з інформатики «Бобер 2014». Учні розв’язували цікаві логічні задачі.

Учні 5 класів взяли участь у інтелектуальній грі «Подорож до Комп’ютерленду». Змагалися дві команди «Розумні ноутбуки» та «Мишки-програмишки». Перемогла команда Мишок-програмишок. «Турнір знавців інформатики» відбувся між 9- ми класами, де перемогла команда 9-А класу.

На цих заходах діти мали можливість проявити себе у різних конкурсах, показати набуті знання та здобути нові. Учні розшифровували на швидкість слова (конкурс «Шерлок Холмс»), відгадували як звучать в оригіналі відомі українські прислів’я та приказки перекладені на комп’ютерний лад («Фольклорний серпантин»), складали комп’ютерні пазли, відгадували кросворди. Особливо цікавими для учнів були конкурсні електронні презентації, де учні відгадували картинки за допомогою ключових слів-термінів.

Для учнів організована бесіда “Інтернет – залежність вигадка чи хвороба” В процесі бесіди викреслено основні типи і симптоми прояву Інтернет – залежності, засоби підтримки розумової рівноваги та профілактики Інтернет – залежності.

Відбувся відкритий урок у 5-Б класі на тему: «Операції над вікнами. Практична робота 1 «Робота з вікнами та їх об’єктами»»

Проводиться підготовка до IІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.

Школярі показали достатні знання предмету, проявили уміння швидко і правильно орієнтуватись в нестандартних ситуаціях допомагаючи і підтримуючи один одного.

Під час проведення тижня інформатики були перевірені знання, вміння, навички і загальний рівень ерудиції учнів; закріплювались вміння застосовувати набуті знання в нестандартних ситуаціях, розвивалась пізнавальна активність, формувались творчі здібності. Проведені заходи відповідали віковим особливостям школярів, змісту та вимогам навчальної програми. Учні усвідомили актуальність вивчення предмету інформатика та необхідність оволодіння сучасними технологіями.

Вчитель інформатики Підляська Г.В.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *