Без категорії

Україно, за безсмертя молюся твоє!

З 17 по 21 листопада у Великолюбінській ЗОШ відбувся тиждень історії. Учні та вчителі вирішили воскресити в пам’яті важливі сторінки минулого, згадати героїчні, оповиті патріотизмом вчинки предків та сучасників, тому готували газети, виховні заходи. Теперішня історія – не лише те, що було роки чи десятиліття тому, це те, що є сьогодні і буде завтра.

Українці – волелюбний народ, який не скорився, не схилив коліна ні перед ким, вистояв у багаторічному протистоянні за свою незалежність. У нашій історії завше були ті, хто своїми вчинками спонукали інших до боротьби, даючи приклад безмежної любові до рідного краю. Століття тому такими людьми були січові стрільці.

Саме тому учні 11-А та 10-Б класу, під пильним оком класних керівників Ременяк Наталії Валентинівни та Іванів Майї Тимурівни, організували виступ «УСС – наша гордість, честь і слава». З уст юних українців лунали патріотичні вірші, пісні, які пробуджували у всіх глядачів найщиріші почуття до Батьківщини. Багато із сказаного було особливо актуальним і тепер, коли молоді хлопці віддано борються за рідну Вкраїну, за те, щоб синьо-жовтий прапор майорів у кожному місті нашої держави.

Здавалось, що учні – вже зовсім не діти, а справжні дорослі патріоти, які готові жити задля спокою на рідній землі. Чистими, як сповідь чи молитва, звучали слова школярів:

Україно, лише в милосерді

Час єднання синів настає.

То нічого, що ми не безсмертні,

За безсмертя молюся твоє.

Символічною була свічка, яку запалили школярі на пам’ять всіх тих, хто загинув у борні за нашу рідну країну. Її вогонь палав не тільки на сцені, а й у наших серцях.

Минає століття, а нам і далі є ким пишатися, за кого молитися, кого чекати. Змінюються цифри в календарі, але одне залишається вічним – любов до Батьківщини… Це саме та найщиріша та найсвятіша любов, за яку наші Герої боролись століття тому, борються й сьогодні.

Важко учням було виконувати пісню, усвідомлюючи, що її рядки стосуються не лише минулого:

Пройдуть роки, земля загоїть рани,

Залишаться в живих поодинокі ветерани…

А скільки тих, що не прийшли додому,

Лежать в своїй землі в могилах невідомих…

Відходячи у вічність, Герої залишають те, що передаватиметься з покоління у покоління – їхня слава і честь. Ми шануємо наше минуле, боремося за теперішнє та майбутнє, саме тому наша нація непереборна та вічна.

Байбак Тетяна

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *