Без категорії

Тиждень української мови та літератури

Цього року програма предметного Тижня української мови та літератури була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати  пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

  • довести до учнів красу і багатство української мови
  • розвивати мовленнєві здібності учнів
  • збагачувати словниковий запас школярів
  • виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя

Усі учителі  укр. мови і л-ри не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу. Тиждень розпочався 21 лютого ( у Міжнародний день рідної мови). Уже в перший день відбувся конкурс на кращого знавця української мови серед учнів 11-А класу, який підготувала і провела вчитель укр. м. і л-ри  Г.Й.Федина.

Захоплюючим було інтелектуальне шоу «Найкращий філолог школи». У конкурсі змагалися за це звання дві команди 10-А класу «Діти України» та «Вишиванка».


Обидві команди добре проявили себе у конкурсі, який пройшов у формі бліцу. Зрештою перемогла команда «Діти України» з рахунком 55-53. Захід був пізнавальним, незвичним, учням сподобалось.


Подібний конкурс був проведений у 8-А класі (вчитель Мельник Б.Б.). Учні відповідали на питання, розв’язували мовні задачі, брали участь у дидактичних іграх.

Наймолодші учасники, п’ятикласники, під керівництвом кл. керівника  Бублик Г.М. та вчителя укр. л-ри Тюрдьо М.В. інсценізували казку Олександа Олеся «Микита Кожум’яка» ( в 4 картинах). Школярі радо перевтілювалися в героїв твору. Уміло виготовлені декорації та підібрані костюми створили атмосферу часів Київської Русі. Відбувся справжній двобій Микити зі змієм.

 

27 лютого у 6-А класі відбулася літературна вікторина «Як ми  знаємо Т.Г. Шевченка?» .


Під час заходу школярі виявили хороші знання з біографії та творчості Великого Кобзаря.


Приємно вразили  декламатори поезій Т. Шевченка: Кориляк Назар, Тремба Денис, Дудок Тетяна. Особливо запам’ятався виступ Волохіної Марти і Герин Галі, які заспівали пісні на вірші Шевченка. Вчитель української мови Чернявська О.М. відзначила найбільш активних учасників заходу: Процак Марію, Капітанець Соломію, Трембу Дениса, Волохіну Марту, Герин Галину.

Завершальним акордом Тижня укр. мови та л-ри стала літературно – музична композиція «Мово моя материнська», яку підготували учні 8-Б класу разом з М.В. Тюрдьо. Пролунали теплі і щирі слова про рідну мову, мелодійні пісні.


У рамках закриття відбулася й церемонія нагородження переможців різних конкурсів, вікторин грамотами.

Тюрдьо М.В., голова методичного об’єднання учителів української мови та літератури

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *