Без категорії

За крок до бронзи

Протягом трьох днів з 5-7 грудня в м.Зажече (Республіка Польща) проходив ювілейний ХХ Миколайковий міжнародний турнір з гандболу серед юнаків та дівчат 1999-2000 р.н.. На цей турнір були запрошені дружини з України «Верес» Великий Любінь та «Карпати» Ужгород, а такод команди зі Словаччини «Ювента» з м.Міхаловци та «Окружна». Загалом турнір нараховував 16 команд. При жеребкуванні дружина «Верес» з Великого Любеня потрапила в групу А, де суперниками в них стали «Колібер» Зажече, СК «Краснік та «Ювента» (Словаччина), до групи В потрапили «Карпати» Ужгород, «Окружна» (Словаччина), СК «7» Ярослав та СК «Дзіковєц».

В перший день змагань гандболістки з курортного селища здолали дружину господарів турніру «Колібер» з рахунком 17:12, в другому матчі перемогли суперниць з СК «Краснік» – 15:12. На другий день змагань наші гандболістки поступилися «Ювенті» з рахунком 14:8. Натомість в групі В «Карпати» здолали дружини з Ярослава 20:14, СК «Дзіковець» 16:4, в другий день «Окружна» з рахунком 21:7. Дві команди з України проходять до чвертьфіналу, де на них чекають суперники зі Словаччини, але жереб звів дві Українські команди в українському дербі, а словачок між собою. В Українському двобої «Верес» – «Карпати» верх взяли дублери команди сепер-ліги з Ужгорода над юними дівчатами з Великого Любеня з рахунком 20:9, однак наші дівчата забили найбільше м’ячів майбутнім чемпіонам. В словацькому дербі перемогу отримала дружина з м.Окружна. В ХХ ювілейному Миколайковому турнірі вперше фінал відбувся без господарів змагань – сенсація!!!

Неділя. Фінали. Драматичний матч за ІІІ місце «Верес»-«Ювента» тримав в напрузі сотню вболівальників, які дружно скандували – Україна! Україна! Проте невистачило часу – поразка 10:12. А бронза була так близько. Фінал виявився набагато легшим. Карпати здолали Окружну 20:11. Втіхою для нашої дружини стала нагорода найкращого гравця турніру Бублик Вікторії, яка в матчі за ІІІ місце забила 7 голів. Щирі болівальники ще довго скандували – Україна! Україна – бо було за що. Ось прізвища гравців: Клапко Дана, Бублик Вікторія, Герин Галина, Лабич Вікторія, Груник Діана, Фостяк Ольга, Літньовська Діана, Лига Ольга, Іваськевич Марта, Вишинська Анастасія. Готував дружину автор цих рядків.

Наша поїздка не відбулась без матеріальної допомоги Народного депутата Я.В. Дубневича. За що йому низький уклін та щира подяка від батьків та юних гандболісток.

В.А. Фариняк

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *