Виховання Заходи Учнівське самоврядування

День Вишиванки

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

18 травня в опорному Великолюбінському закладі ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Учні підготували фотозону “Вишивана Україна”, створили по класних кімнатах світлиці “Із бабусиної скрині”, де можна було побачити сімейні реліквії: сорочки, скатертини, рушники, картини.  Також учні 5-А класу підготували танець “Мир над Україною”. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Одягаючи вишиванку – об’єднуємося. Боронимо наші культурні кордони, віримо в нашу Перемогу. І пам’ятаймо – все буде Україна ! 🇺🇦

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *