Без категорії

Декада інформатики «У вирі інформаційних технологій»

Декада інформатики «У вирі інформаційних технологій»

Девіз: «Хто володіє інформацією, той володіє світом!»

Мета заходу – залучити якнайбільшу кількість учнів до позакласної роботи, пов’язаної з інформатикою. Виявити обдарованих дітей. Згуртувати учнів у роботі під гаслом «Хто володіє інформацією, той володіє світом!» Сприяти розумовому вихованню школярів.

Для учнів початкової школи було проведено екскурсію до кабінету інформатики та ІКТ. Діти дізнались про міжнародний конкурс з інформатики «Бобер 2012». Учні розв’язували цікаві логічні задачі, виконували завдання, розгадували кросворди, загадки, ознайомилися з історією виникнення комп’ютерів.

Учні 5 класів взяли участь у інтелектуальній грі «Подорож до Комп’ютерленду». Перемогла дружба. «Турнір знавців інформатики» відбувся між 9- ми класами, де перемогла команда 9-А класу У інтелектуальній грі «Золотий диск» змагання проходили між хлопцями та дівчатами у 10-Б класі. «Конкурс знавців Word» відбувся між 11 класами.

На цих заходах діти мали можливість проявити себе у різних конкурсах, показати набуті знання та здобути нові. Учні розшифровували на швидкість слова (конкурс « Шерлок Холмс»), відгадували як звучать в оригіналі відомі українські прислів’я та приказки перекладені на комп’ютерний лад («Фольклорний серпантин»), складали комп’ютерні пазли, відгадували кросворди. Особливо цікавими для учнів були конкурсні електронні презентації, де учні відгадували картинки за допомогою ключових слів-термінів.

Змагалися і учні 6-9 класів, а саме: для них було проведено вікторину «Підкаже Internet» та конкурс «Найкращий друкар».

У конкурсі «Найкращий друкар» І місце між 9-10 ми класами зайняв Орлік Андрій (9-А), ІІ місце – Мартиняк Анастасія (9-А), ІІІ місце – Копко Іван (10-А) та Капітанець Ярина (9-А); між 6-ми класами І місце – Монько Григорій, ІІ місце – Данилів Олексій, ІІІ місце – Білик Остап та Козак Назар.

Розпочалася робота над проектом «Моя домівка – це …».

Проведено I етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та з інформаційних технологій

Школярі показали достатні знання предмету, проявили уміння швидко і правильно орієнтуватись в нестандартних ситуаціях допомагаючи і підтримуючи один одного .

Для учнів організована бесіда “Інтернет – залежність вигадка чи хвороба” В процесі бесіди викреслено основні типи і симптоми прояву Інтернет – залежності, засоби підтримки розумової рівноваги та профілактики Інтернет – залежності.

Під час проведення тижня інформатики були перевірені знання, вміння, навички і загальний рівень ерудиції учнів; закріплювались вміння застосовувати набуті знання в нестандартних ситуаціях, розвивалась пізнавальна активність, формувались творчі здібності. Проведені заходи відповідали віковим особливостям школярів, змісту та вимогам навчальної програми. Учні усвідомили актуальність вивчення предмету інформатика та необхідність оволодіння сучасними технологіями.

Вчитель інформатики Підляська Г.В.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *