Без категорії

Єднаймо душі словом Кобзаря

Над минулим звівсь ти, над вікнами –
І не владний над тобою час.
У майбутнє йдеш ти разом з нами,
Світоч правди, рідний наш Тарас

12 березня у Великолюбінській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся загальношкільний літературно-мистецький вечір, присвячений 201-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Учні дев’ятих класів під керівництвом своїх наставників Мельник Б.Б., Тюрдьо М.В. та вчителя музики Буряк У.С. вшанували пам’ять Великого Пророка. Кожен, хто слухав Шевченкове слово, «наблизився до торжества добра над злом», очистився духовно і морально, доторкнувся ще раз до священних струн його поезії.

Упродовж поетичної та яскравої програми лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця пісні, вірші національного генія; літературознавці відзначили цікаві факти із життя поета.

Зі сторінок Кобзаря зійшли Оксана, Ярема, Залізняк, Гонта, Наймичка, Катерина, Тополя, Мар’яна з убогим Петрусем – «найшло їх повен двір». Доля Тарасова з терновим вінцем на голові, із босими ногами, обшарпана і простоволоса, йшла вслід за Кобзарем.

І Україна ожила не в мріях Шевченка, а наяву. Учні із задоволенням імпровізували, перевтілювалися в Шевченкових героїв.

Завершальним акордом свята став «Заповіт» у виконанні вокального ансамблю «Джерело». Усі учасники заповіту Шевченка взялися за руки, піднесли їх вгору як символ духовного єднання.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *