Без категорії

Україна, як славна держава, зберігає багато таємниць минулого.

Учні 6-А та 7-А класів разом із класними керівниками Гринач О.М. та Чернявської О.М. і керівником туристично-краєзнавчого гуртка Колібанич С.І. у жовтні побували на екскурсії в Олеському, Золочівському та Підгорецькому замках.

Ми вирішили заглянути в історію нашого краю, зрозуміти життя наших пращурів, поринути в минуле та відчути відгомін минулого. Надзвичайно багаті історичними фактами минулого, фантастичними розповідями екскурсоводів – ось що ми згадуємо про цю подорож!

Олеський замок – один із найстаріших в Україні. Тут живе історія, містика та мистецтво.

Відновлений із попелу і розвалин, Олеський замок сьогодні залишається найстарішим зі збережених замків Львівщини. Має замок і своїх привидів. Адже історія його налічує багато століть, немало інтриг, подій та життєвих історій.

Музей може похвалитися величезною збіркою дерев‘яної скульптури XIV – ХІХ століть (найбільшою в Україні), серед якої є твори Пінзеля та його учнів, Гутера, Кутшенрайтера, Фесінгера, Осінського та Оброцького. Старовинні надгробки та іконостаси, портрети та великі рідкісні полотна, гобелени та старовинні меблі. Загалом це величезне зібрання унікальних творів мистецтва XIII-XIX століть.

Музей-заповідник «Золочівський замок»

Золочівській замок збудований у першій половині XVII століття. Замок представляє неоголандський тип оборонних споруд і належить до пам’яток типу “palazzo in fortezzo”, тобто поєднує функції оборони і житла. Оборонні споруди Золочівського замку – це вали, бастіони, надбрамна вежа, міст і равелін. З часів заснування збереглися вали, бастіони, частково надбрамний корпус, а равелін і міст – це реконструкція.

Одним з найцікавіших експонатів у Золочівському замку є камені з зашифрованими написами. Написи датовані кінцем XIV – поч. XV століття, не мають аналогів, поки що не відчитані. Камені привезли з околиці Золочева – села Новосілки.

Підгорецький палац на Львівщині – розкішні володіння Білої Пані

Підгорецький палац – одна із найкоштовніших перлин «історико-архітектурної колекції» Західної України.

Загадкові історії про білу постать жінки, яку начебто бачив чи не кожен другий місцевий житель, та незвичайна енергетика всього замку приваблюють на Львівщину все більше відвідувачів. Тут вже побували знімальні групии «Битви екстрасенсів», «Мисливців за привидами», «Місць сили» та багатьох інших проектів. І найцікавіше, що всі вони в один голос стверджують: тут таки живуть привиди і палац справді є місцем паранормальнох активності. Тож двері у потойбічний світ тут залишаються привідчиненими…


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *