Без категорії

Тиждень української мови та літератури у Великолюбінській ЗОШ

Цього року програма предметного Тижня української мови та літератури у Великолюбінській ЗОШ І-ІІІ ступенів була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути в багатющий світ краси й принад рідної мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу.

Усі учителі укр. мови і л-ри не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу. Тиждень розпочався 22 лютого . Уже в перший день відбувся конкурс на кращого знавця української мови серед учнів 8-А класу, який підготувала і провела вчитель укр. м. і л-ри Г. Й. Федина.

Оскільки святкування 145-ї річниці від Дня народження Лесі Українки припало на Тиждень української мови та літератури, то для педагогів і для школярів кожний день був святковий, урочистий.

Учні 5-Б класу разом із семикласниками під керівництвом учителя Чернявської О.М. підготували літературно-музичну композицію «Ти себе Українкою звала». Діти охоче читали поезію, співали пісні на слова Лесі Українки.

Літературно-мистецьке свято «Ні! Я жива! Я буду вічно жити…» відбулося в 6-А класі (учитель Тюрдьо М.В.). Літературознавці відзначили цікаві факти з життя поетеси, натомість слухачі мали змогу доторкнутися до священних струн її поезії.

На мить перед глядачами ожила поліська казка: предковічні волинські дрімучі ліси, голос Лукашевої сопілки і невмируща лісова красуня – Мавка.

Цікавою була й літературна година «Монологи Її життя» для старшокласників. Учні 10 класу (уч. Мельник Б.Б.) зуміли наблизитись до таємниць особистого поетеси – і всі наче почули голос Лесі:

Як я умру, на світі запалає

Покинутий вогонь моїх пісень,

І стримуваний пломінь засіяє,

Вночі запалений, горітиме удень.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *