Виховання Заходи Учнівське самоврядування

Свято зустрічі птахів 2024

З приходом весни нашу увагу привертають до себе птахи. Ми чуємо їх у лісі, парку, саду, на луках, біля людського житла. Ми милуємося їх польотом, формою тіла, окрасою оперення, дивуємося з їхньої поведінки.

21 березня  в опорному Великолюбінському закладі було проведено  свято зустрічі птахів, метою якого було розширення і закріплення знань учнів про птахів, їх поведінку і життя, про роль і місце в природі, виховувати  у дітей дбайливе ставлення до пернатих друзів, виховувати повагу та любов до народних традицій та звичаїв, формувати почуття національної гідності та самосвідомості.  У заході взяли участь учні 5-Б класу. Діти розказували про птахів, які повертаються з вирію на батьківщину, читали вірші, змагалися у вікторині, переглядали відео повернення птахів на батьківщину. Після звершення заходу, учні вийшли на вулицю, де насипали у годівнички різного виду зерна, а також повісили шпаківню на території школи.

Тож давайте свідомо сприяти розповсюдженню та збереженню і відновленню популяцій і місць існування різновидів птахів, що буде внеском у збереження біорізноманіття на Землі. Турбота про птахів – це не тільки екологічна проблема! Це частинка нашого життя, нашої культури, більше того – нашого світогляду, нашого світовідчуття. Отож, бережімо й захищаймо наших пернатих друзів та помічників!

Віримо, що птахи несуть на своїх крилах весну, тепло, надію і ПЕРЕМОГУ!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *