Без категорії

Марафон «Тарас Шевченко-великий син українського народу»

Марафон

«Тарас Шевченко-великий  син українського народу»

у Великолюбінській ЗОШ I-III ступенів 27  січня 2014 року

Піднесено і святково  розпочинається  Марафон  «Тарас Шевченко – великий  син українського народу». Над сценою вислови: «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, і голос твій нам душі окриля», «Борітеся – поборете, вам Бог помагає». Лине задушевний спів шкільного вокального ансамблю «Джерело». Звучать Тарасові  «Думи мої…», «Садок вишневий…». На мультимедійній дошці  демонструються учнівські проекти «Мій Шевченко». Школа шикується.

Звучить Гімн України. Слова «Душу й тіло ми положим  за нашу свободу…» сьогодні лунають  особливо натхненно. Марафон відкриває директор школи О.Ю.Матківський. «Тарас Шевченко – не просто геніальний український поет, талановитий художник, революціонер, – каже виступаючий, – передусім, Шевченко – гордість нації, символ нескореності і стійкості духу українців у боротьбі за незалежність».

Ведуча виголошує:

Слухайте, слухайте голос,

Голос безсмертний Тараса.

Він – наша гордість і слава,

Рідного слова окраса.

Виступи учнів про непросту життєву долю поета, його тернистий шлях у літературу  супроводжуються піснями «Навесні ти народивсь…», «Реве та стогне Дніпр широкий…» та читанням Шевченкових поезій. На екрані демонструються слайди із зображенням робіт Шевченка як талановитого художника.

Непомітно Марафон підбігає до завершення. Ведучі виголошують:

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі.

Тож нехай вогонь Шевченкової душі запалить і у наших душах іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, до рідного українського народу.

Провіснику волі,

Великий  титане!

Справдились думи твої.

Приймай же данину

Любові і шани

Од вольних синів

Нової сім’ї!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *