Без категорії

Мандрівка історичними містами України

Попри невтішні прогнози синоптиків учні Великолюбінської ЗОШ І-ІІІ ст. разом зі своїми класними керівниками поїхали на екскурсію, щоб ознайомитися з історією нашої Батьківщини.

Екскурсія Поділлям принесла нам масу позитивних емоцій , поповнила наші знання інформацією про різні дивовижні природні утворення , а також про величні споруди минулого – замки та фортеці , якими багате Поділля. Тут є на що подивитися! Ми ще раз переконалися , що наша земля є найбагатшою та найкрасивішою і не потрібно шукати вражень за її межами.

Гіпсові печери Поділля є найдовшими у світі, а королевою серед них можна вважати Кришталеву , що знаходиться поблизу с. Кривче. Тепле Сарматське море , яке колись покривало територію цього краю спричинилося тут до її утворення.

Наступною нашою зупинкою стало м. Кам’янець-Подільський , територією якого протікає р. Смотрич, яка утворює величні каньйони. У давньому місті панує особлива атмосфера Середньовіччя , це місто часто називають «квіткою на камені» .

Але особливо нас вразила Хотинська фортеця – одне із семи чудес України . Це справжня перлина архітектури ХІІІ-ХVІІ ст. за багатовіковою та цікавою історією, де поєднується християнська і мусульманська релігії.

Класні керівники Буряк У.С. та Бублик Г.М. , а також учні 9-го та 11-го Б класу висловлюють велику подяку батькам , які допомогли в організації та проведенні цієї незабутньої події . Таким батькам : Сушінець П. та Сушінець Н. , Микулинській Л. , Буряку І.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *