Без категорії

засідання школи педагогічної майстерності (ШПМ) та школи молодого вчителя

28 листопада 2012 року на базі Великолюбінської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося спільне засідання школи педагогічної майстерності (ШПМ) та школи молодого вчителя.

Тема заняття «Як підготувати урок, що формує творчу особистість». Керівник ШПМ Тюрдьо М.В провела відкритий урок з української літератури у 9-А класі. Це був урок розвитку зв’язного мовлення. Учні писали навчальний твір-роздум «Сродна праця – це найсолодша в світі річ…» (за творчістю Г. Сковороди).

Працюючи в групах,  діти сформулювали тезу, підтверджували її вагомими аргументами, наводили приклади з байок Г. Сковороди (навіть інсценізували уривки), висловлювали власні судження. Була проведена системна робота над твором-роздумом з використанням різноманітних форм і методів навчання. Після самоаналізу відкритого уроку та його обговорення відбулася бесіда за круглим столом. Кожен слухач ШПМ запропонував свої ситуативні завдання, які формують навички майстерного володіння словом. Було опрацьовано статтю О. М. Ворожейкіна «100 цікавих ідей для проведення уроку». Заняття мало науково-практичний характер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *