Без категорії

День української писемності і мови

День української писемності і мови – свято, що згуртовує всіх небайдужих на шляху до відродження нашої духовності. 7 листопада 2014, напередодні свята, у Великолюбінській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася читацька конференція «Розвиток писемності в Україні». Учні 11-А класу підготували змістовні розповіді про преподобного Нестора Літописця та просвітницьку діяльність творців слов’янської писемності – Кирила і Мефодія.

Дуже важливим для учнів 8-11 класів був Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, адже всі бажаючі мали змогу не лише ще раз перевірити свої знання з мови, а й відчути себе частинкою багатомільйонної української родини.

Яскравим вогником свята була інсценізація літературної казки В. Симоненка «Цар Плаксій та Лоскотон». П’ятикласники з задоволенням перевтілились у казкових персонажів. Показовий фінал казки, де «Цар Плаксій помер від сміху» – демонструє перемогу добра над злом.

10 листопада стартував І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика серед учнів 3-11 класів. І хоч вершини перемоги досягли не всі, але кожен учасник довів, що йому не байдужа доля рідного слова.

Тюрдьо М.В.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *