Виховання Заходи Учнівське самоврядування

Всесвітній день здоров’я 2024

7 квітня – Всесвітній день здоров’я!

«Доброго здоров’я!» – так вітаються наші співвітчизники, а коли прощаються кажуть «Бувайте здорові!» , тобто бажають здоров’я і практично ніколи не замислюються скільки сенсу закладено у цих словах.

У 1945 році була створена спеціальна установа Організація Об’єднаних Націй — Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). Її статут був затверджений 7 квітня 1948 р. Щорічно у цей день відзначається Всесвітній день здоров’я всіма країнами — членами ВООЗ, а їх майже 200. Мета святкування — підкреслити важливість здоров’я кожної людини і людства в цілому.

У наш час здоров’я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

У школі напередодні Всесвітнього дня здоров’я учні підготували у своїх класах “Кошик фруктів”. Учні приносили фрукти, після чого пригощали один одного. Також створювали малюнки, стінгазети про здоровий спосіб життя. Класні керівники провели виховні години до Всесвітнього дня здоров’я. Мета проведення виховної години: формувати ціннісне ставлення до себе, свого здоров’я, спільного майбутнього.

Здоров’я – це  безцінний дар.  Його  треба  шанувати, не  витрачати, а  примножувати.

   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *