Без категорії

«Їх тут триста, як скло, товариства лягло…»

Під таким гаслом  29 січня 2013 року у Великолюбінській ЗОШ I-III ступенів відбулася лінійка-реквієм, присвячена пам’яті героїв Крут. Цей захід став традиційним у школі з часу відновлення Незалежності України і проводиться , в першу чергу, з ініціативи учнівської молоді.

Мета виховного заходу – поглибити знання учнів про історичне минуле нашої держави, виховувати патріотів, повагу до синів-героїв України.

Учні, одягнені у вишиванки, притихли в очікуванні . Тихенько горять свічі. Лінійка оголошується відкритою. Звучить Державний Гімн України, всі присутні виконують його.

Фрагменти документів про історичні події в Україні 1918-1919 років, які цитують ведучі, зворушують. Невже могли таке вчинити з молоддю?! Виявляється – змогли…

З літературно-музичної композиції учні дізналися про подвиг юних гімназистів, які полягли в нерівному бою з більшовицькими військами на станції Крути. Прозвучали поезії, в яких звеличена мужність і хоробрість юнаків, безкорисливе служіння загальнонародній справі. Усі присутні виконали гімн «Ой у лузі червона калина». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять трьохсот юних героїв, які віддали своє життя  за волю і державність України.

Лінійка-реквієм завершена. Серйозні, зосереджені обличчя юнацтва ХХІ століття, вдумливі погляди… Є в України майбутнє!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *