Шкільний олімп

Знайомтеся: творча особистість

Добрянська Софія навчається у 8-Б класі. Дівчина має великий творчий потенціал. Щоб реалізувати себе, Софія наполегливо працює, самовдосконалюється. Вона бере участь у різних конкурсах. Софія Добрянська – випускниця Школи універсального журналіста на базі НаУ «Острозька академія». Заслуговують на увагу роздуми  Софії про щастя.

“Що означає бути щасливою?

Гадаю, поняття про щастя не є однорідним. У кожного воно різне. Для когось щастя – це подорожі й нові знайомства, для когось – кар’єра й матеріальні успіхи, а для когось – родина й сімейний затишок. Тобто щодо цього питання думки людей не завжди збігаються. Більше того, коли ми дорослішаємо, наші інтереси й пріоритети змінюються, зокрема й поняття про щастя також.

Для мене, щастя – це не річ, а тим більш, не матеріальна цінність. Тож якщо для когось бути щасливим – це те саме, що бути керівником масштабної компанії, президентом чи бізнесменом, то ні, на жаль чи на щастя, я точно не “в списку” таких людей. Для мене щастя – це близькі мені люди, що не покинуть у скрутну хвилину. Батьки, які обіймуть й допоможуть будь-де й будь-коли. Вірні друзі, які будуть поруч, розділяючи зі мною і смуток, і радість. Улюблене хобі, в якому я щораз більше розвиваюсь й набуваю досвіду. Можливість подорожувати та пізнавати світ. Мрії, які я можу втілювати у реальність. Блакитне мирне небо над головою і яскраве сонце. Можливість вивчати іноземні мови та багато читати.  Так, я дійсно щаслива, що у мене є це все. Щаслива, що можу спокійно прокидатись й іти до школи. Щаслива, що можу бачитись з однокласниками. Щаслива, що можу розраховувати на підтримку батьків та друзів. Та для повного щастя, як мені, так і всім українцям зараз потрібні лише мир та спокій. Можливість жити без звуків сирени, без страху за своїх рідних та людей, що захищають нас. Можливість будувати плани на майбутнє під мирним блакитним небом. Я щиро вірю, що зовсім скоро ми всі прокинемось від слів: “Україна перемогла!”, і от тоді я стану справді щасливою!

Щастя неможливо отримати, його потрібно здобувати. Здобувати днями, місяцями й роками. Та, що довше ми його здобуваємо, тим бажанішим воно стає. За своє щастя треба боротись, нехай навіть й не простими шляхами. Проте, незважаючи ні на що, кожна людина може бути щасливою по-своєму”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *