Архів

«Ніхто й ніщо не похитне моєї віри в Україну»

29 листопада 2017 року в приміщенні актового залу нашої Великолюбінської школи відбувся літературний вечір, присвячений українському поету з когорти шістдесятників Івану Низовому, «Ніхто й ніщо не похитне моєї віри в Україну» , який підготували Тюрдьо М.В. та Чернявська О.М. Захід розпочато словами «Вранішньої молитви» , де автор благає: «Боже пройдися . Візьми Україну – рай неземний – під небесну раїну».

Слухачі поринули у світ поезії, що її подарувала нам людина, безмежно закохана в рідний край, перейнята долею України. Учні 8-А та 9 класів із задоволенням та натхненням читали поезії, намагалися передати ніжність і біль, захоплення й обурення поета. А шкільний ансамбль «Джерельце» під керівництвом Буряк Уляни Степанівни виконав пісню на слова І. Великороде – Низового «Плач Ярославни».

Сьогодні, коли на теренах Донбасу лютує війна, як ніколи важливими й потрібними для нас є поетові уроки любові й віри в Україну. Саме це надихає на перемогу наших оборонців, а суспільство – на згуртованість і міць духу.

Вірші І.Низового, поета Соборності України, є способом боротьби за повернення українців до українства. Тож учімося в Івана Даниловича бути оптимістами, любити життя, й цінувати його. Любімо Україну, шануймо мову!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *