Методична робота

Тиждень безпечного Інтернету

В рамках Тижня безпечного Інтернету, із учнями 10-Б та 10-А класу проведено інтерактивне заняття на тему «Кібербулінг – загроза ХХІ століття», що мало на меті розширити знання учнів стосовно даної проблеми, зменшити рівень негативного впливу Інтернету на психологічне, емоційне і фізичне здоров’я учнів, навчити аналізувати інформацію з Інтернет – простору, розвивати вміння спілкуватися в соціальних мережах та чатах.
У 5-А та 5-Б класах проведено урок на тему «Подорож безпечною Мережею». Основною метою якої було розширити і поглибити знання про Інтернет, довести до свідомості дітей, що Інтернет може бути безпечним і небезпечним, вчити правилам безпечного користування мережею, формувати життєву та інформаційну компетентність, розвивати навички співробітництва, вміння аналізувати, робити висновки та виховувати розумного користувача мережею.
Учні 8-Б класу долучилися до Всеукраїнського онлайн-уроку “Онлайн-синергія для найкращого Інтернету”. Організатори: Міністерство освіти і науки України, Google Україна, Академія цифрового розвитку, ГО «Центр демократичних реформ та медіа» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.
Учасники отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в Інтернеті.
Учні 11-А, 11-Б,  8-А , 8-Б, 6-А, 6-Б класів на уроці інформатики поспілкувалися на тему: “Інтернет – користь чи прихована небезпека”. Діти визначили позитивний і негативний вплив Інтернету на підлітків, визначали шляхи попередження негативного впливу роботи в Інтернеті, ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків.

Вчителі інформатики Підляська Г.В. та Лазурчак К.П.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *