Архів

Перша екскурсія 5-А класу. “Пізнай свій край… себе, свій рід, свій народ, свою землю — і ти побачиш шлях у життя”. Г. Сковорода

Перша екскурсія 5-А класу під керівництвом класного керівника Саландяк М.М. та керівника туристично-краєзнавчого гуртка Колібанич С.І. і активних батьків відбулась 17 листопада 2019.  

Перша зупинка. Львівська ратуша — адміністративний будинок у центральній частині Львова, на площі Ринок. Сьогодні є резиденцією Львівської міської ради. Пам’ятки архітектури,  що належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Сучасна вежа ратуші має висоту 65 метрів, є найвищою в Україні.

Дітям здавалось неможливим пройти 408 сходинок від входу в будівлю до верхівки Ратуші. Але нам це вдалося! Ми побачили панораму міста Львова з висоти. Бачили численні дахи старого міста, верхівки церков та визначних будівель.

Друга зупинка. Львівський історичний музей. Відділ давньої історії України.

В експозиції ми побачити пам’ятки, які висвітлюють історію княжого та середньовічного Львова, події козацької доби та численні експонати, які відображають економічне життя Львова XVII-XVIII cт.

Ми побачили багато речей, якими користувались давні слов’яни: монети, жіночі прикраси, засоби праці, посуд, зброю, народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева, козацькі шаблі, люльки, пістолети — все це хотілося потримати в руках.

В музеї також багато документів, книг, які розповідають про історію України і історію нашого рідного міста. Виявилось, що навіть назви старих вулиць міста мають своє походження і свою історію.

Ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.

 

 

 

 

 

 

Останньою нашою зупинкою була вистава «Русалонька» у Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва. Вистава захопила нас надзвичайними костюмами, декораціями, відмінною грою акторів та цікавим сюжетом. Діти, затамувавши подих, з цікавістю дивилися виставу, переживали за головних героїв та раділи щасливому закінченню.

Світ моря і світ людей завжди зможуть знайти спільну мову, якщо говоритимуть мовою любові

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *