Без категорії

Лист МОНмолодьспорт № 1/9-326 від 28.04.12 року “Про врахування середнього бала документа про базову загальну середню освіту”

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

№ 1/9-326 від 28 квітня 2012 року

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту

Автономної Республіки Крим,

управління освіти і науки обласних,

Київської та Севастопольської

міських державних адміністрацій

 

Загальноосвітні навчальні заклади

Про врахування середнього бала

документа про базову загальну середню освіту

Відповідно до пункту 7.10 Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 12 жовтня 2011 року, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 20 жовтня 2011 року за № 1221/19959, для конкурсного відбору осіб, які на основі базової загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, конкурсний бал обчислюється як сума балів результатів творчих конкурсів, вступних екзаменів, середнього бала документа про базову загальну середню освіту та додаткових балів у передбачених цими Умовами випадках. Середній бал документа про базову середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих бала. Оцінки з документа про базову загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: “3″ відповідає “6″, “4″ відповідає “9″, “5″ відповідає “12″.

Доручаємо керівникам загальноосвітніх навчальних закладів забезпечити розрахунок середнього бала документа про базову загальну середню освіту випускників та зробити відповідний запис у додатку до документа з правого боку, в останньому рядку.

Середній бал документа про базову загальну середню освіту розраховується як середнє арифметичне річних оцінок з усіх предметів, виставлених у додатку до документа, та оцінок,отриманих за державну підсумкову атестацію. Округлення здійснюється до десятих частин бала (за 12-бальною шкалою).

Зразок розрахунків та запису подано у додатку.

 

Міністр Д.В. Табачник

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *