Важливі події Дистанційне навчання

Хмарні сервіси у школі та філіях

Наш заклад приєднався до хмарних сервісів G Suite for Education. Завдяки цьому навчальний заклад безкоштовно отримав доступ до хмарних сервісів, які можна використовувати в навчальній діяльності як педагогами, так і учнями. 
Це дає можливість створити інформаційно-навчальне середовище школи.
Його переваги:

  • безкоштовне користування хмарними сервісами G Suite for Education;
  • створення корпоративної пошти;
  • організація дистанційного навчання за допомогою хмарних сервісів  G Suite for Education;
  • організація мережевої взаємодії між усіма учасниками навчального процесу, організація постійної взаємодії «учитель-учень»;
  • індивідуалізація процесу навчання, розширення меж самостійної діяльності школярів.

G Suite for Education – це набір безкоштовних програм Google, розроблених спеціально для шкіл. У пакет G Suite for Education входять 14 основних та 51 додаткових сервісів Google, серед яких Gmail, Google Диск, Google Клас, Google Meet (засіб для відеоконференцій), Google Календар, Google Документи, Google Таблиці, Google Презентації, Google Sites, а також цифрова інтерактивна дошка Jamboard.

Як приєднатися вчителям та учням

У G Suite for Education передбачені корпоративні функції: спеціальні адреси електронної пошти в домені навчального закладу (@vlubin.ukr.education). Для доступу до навчального середовища школи вчителі (через адмістрацію) та учні (через класних керівників) отримали облікові записи – адреси електронної пошти (user.name@vlubin.ukr.education) та паролі доступу до них. Після входу користувач має можливість змінити пароль на свій власний (дотримуючись вимог безпеки паролів).

Щоб додати новий обліковий запис на комп’ютері потрібно:

На комп’ютері ввійдіть в обліковий запис GoogleУгорі праворуч натисніть зображення профілю чи значок з ініціалами. У меню натисніть Додати обліковий запис. Дотримуйтеся вказівок, щоб увійти в потрібний обліковий запис. А саме: ввести Логін (повністю адресу у форматі name@vlubin.ukr.education), name – це логін (адреса електронної пошти), який ви отримали від класного керівника, ввести пароль.

Щоб додати новий обліковий запис на телефоні ( пристрої Android, iPhone та iPad) потрібно:

“Налаштування” – “Google”. Після цього біля вашого облікового запису натиснути маленьку стрілочку і вибрати “Додати обліковий запис”. Далі ввести Логін (повністю адресу у форматі name@vlubin.ukr.education), name – це логін (адреса електронної пошти), який ви отримали від класного керівника, ввести пароль та пройти авторизацію.

Корисні посилання:

Навчальні матеріали по роботі з G Suite

Поширені запитання щодо G Suite

Довідкова система Google Клас

Робота з Google Клас (відео):

Вивчаємо Google Клас (Google Classroom) (автор Antonina Bukach)

Посилання на Youtube-сторінці О.Стечкевича 

 Google Classroom для учнів  (автор Antonina Bukach)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *